Önéletrajz

Balázs India egyik legkiválóbb pakhawaj mesterének, Pandit Mohan Shyam Sharma-nak tanítványa. Indiai és egyéb utazásai során mesterével, a tradicionális Guru-shisya parampara keretein belül tanulhatott, illetve megtisztelő lehetősége nyílt számos kiváló indiai klasszikus zenésszel kollaborálni, mind Indiában, mind Európában.
Több európai országban, illetve Indiában is színpadra lépett, többek között India legnagyobb Dhrupad fesztiválján, a 44. All India Dhrupad Mela-n, Váranasziban. Az Indiai Nagykövetség Amrita Sher Gil Kulturális Központjának rendszeres fellépő művésze.

Pakhawaj Magyarországon

Több okleveles előadást tartott az indiai klasszikus zenéről magyarországi egyetemeken, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a Zeneakadémián és a Szegedi Tudományegyetemen. Budapesten magánoktatás keretein belül terjeszti a Pakhawaj művészetét.
Korábbi tanulmányi során Kathak kíséretet és Tabla művészetet tanult a Jaipur Gharana mestere, Pandit Rajesh Gangani kezei alatt.
Tapasztalt kísérőzenésze a Dhrupad énekes stílusoknak, mind a Darbhanga, mind a Dagar stílusokban, illetve klasszikus táncoknak is, mint a Kathak és az Odisszi.